Probléma

Az üveg és fóliaházi termesztésében a szakirodalom és a termesztői tapasztalatok szerint a túl magas hőmérséklet, nem ideális a növényeknek, csökken a tápanyagfelvétel, kritikus hőmérséklet felett pedig megkezdődik a növények leépülése.

Az egyre melegebb nyári termesztési időszakok okozta hőstressz kezelése mellett fontos a levegő relatív páratartalmának megfelelő szinten tartása is. Ez ideális esetben átlagosan 75% (70-85%), de pl. a gomba esetén akár 90% ≤ feletti is lehet. Amennyiben nem biztosíthatóak ezek az értékek, az a termésátlag csökkenését, illetve a bevételek elmaradását eredményezi.

Hőmérséklet kontroll

Hatékony hűtés

Jelentős költségmegtakarítás

Megoldás

A Ditusz Kft. Agro berendezései üveg és fóliaházak párásítására és hűtésére lettek fejlesztve. Nagynyomású kezelt víz porlasztása révén a víz teljesen elpárolog, miközben párásítja és hűti a környezetet. A porlasztó rendszer teljes egészében rozsdamentes komponenseket tartalmaz. A víz porlasztása ipari nagynyomású szivattyúkkal történik 80-100 bar nyomáson. Nincs vizesedés, csepegés és rendszereink túlpárásítás elleni védelemmel is el vannak látva.

Előnyök :

+ Magasabb terméshozam
+ Por, szag, káros anyag megkötő hatás miatt tisztább levegő
+ Hártyás szárnyú rovarok távoltartása
+ Termésciklus alapú, automatikus páraszabályozás
+ Fertőtlenítés

Érdeklődjön kollégánknál!

Kapcsolódó tartalom:

Növényházi alkalmazás video : ZELSTAR Kft. , Asztalos Imre, Tulajdonos