Probléma

A klíma és hűtőgépek működésének hatékonyságát a klímaváltozás miatti felmelegedés, a környezeti hőmérséklet, nagymértékben befolyásolja. A berendezések kondenzátorai hivatottak a klímagép által termelt hőt elszállítani, de a kondenzátorok kapacitása a megváltozott klimatikus körülmények miatt sok esetben alulméretezetté válnak.

A klímagép egyre rosszabb hatásfokkal kezd üzemelni, nő az energia fogyasztása és csökken a hűtőteljesítménye. Szélső esetben, a kondenzátorban a hűtőközeg belső nyomása annyira megnő, hogy a berendezés leáll.

A karbantartók, jobb megoldás híján a kondenzátorok locsolásával próbálják kezelni a problémát. Ez a módszer megengedhetetlenül pazarló, mivel közben nagymennyiségű víz folyik el, miközben a kondenzátorok hűtését csak kis mértékben segíti. További nagy hátránya, hogy a nem kezelt víz, károsíthatja a hő-átadó felületeket (vízkő lerakódást okoz), ami tovább emeli a karbantartási, javítási költségeket és végül a berendezés cseréjét eredményezi. Megoldást jelenthet a hűtőberendezések bővítése vagy cseréje is, az viszont jelentősen nagy beruházás

Jelentős hűtőhatás

Alacsonyabb üzemi hőmérséklet

Jelentős költségmegtakarítás

Megoldás

A Ditusz Kft. AC ECO klímahatékonyságnövelő technológiája, párahűtéssel hűti a kondenzátorokon átszívott hűtőlevegőt. Ezáltal a berendezés kedvezőbb munkapontban dolgozik, csökken az energiafogyasztása és nő a hűtőteljesítménye.

A legmelegebb napokban a berendezések így nem állnak le, nem szűnik meg az épület és technológia hűtése. Így a berendezések nagyobb beruházás nélkül továbbra is üzemeltethetőek. Ahol a berendezések kapacitásával nincs probléma, ott előtérbe kerülnek az energia megtakarítási szempontok. A Ditusz Kft. Di-MistAir® AC ECO klímahatékonyság növelésével megfelelő körülmények esetén, akár 12-20% villamos energia megtakarítás is elérhető.

Az újtelepítésű hűtőgépek üzemeltetői jobb helyzetben vannak. Náluk (általában) a hűtési-teljesítmény elegendő, bár az energiafogyasztás, ott is jelentősen megemelkedik. Ebből adódóan az új hűtőgépekre is érdemes alkalmazni a párahűtést, a jelentős energia-megtakarítás miatt.

Előnyök :

+ Csökken a meghibásodások, karbantartások, javítások gyakorisága
+ A kisebb igénybevétel miatt nő a berendezések élettartama
+ a kondenzátornyomás csökkentése miatt kevesebb a leállás
+ Kisebb energiafogyasztás, jelentős megtakarítás
+ Nincs árbevétel kiesés leállások miatt
+ Hűtési teljesítmény növelése
+ Alulméretezett hűtőberendezések életben tartása

Érdeklődjön kollégánknál!