Az élet sok területén van szükség arra, hogy zárt terek páratartalmát növeljük.Az iparban számos technológiai folyamat megköveteli a szabályozott páratartalmat pl. festékek, ragasztók használatánál a gyártó előírja a minimum és maximum páratartalmat, amit szigorúan be kell tartani, egyébként az előállított termékek minősége nem lesz megfelelő.

Olyan klimatizálási, párásítási feladatok megoldására szakosodtunk, mely hagyományos klíma- és párásító berendezésekkel nem, vagy csak bonyolultan és költségesen oldhatók meg.

Szabályozott páratartalom

Gazdaságos üzemeltetés

Cseppmentes működés

Ipari párásítás alkalmazási terület PDF letöltése

Technológiai párásítás

Télen a levegő tipikusan sokkal szárazabb, mint nyáron. A hideg levegő nem képes nagyobb mennyiségű vizet tárolni, mert az csapadék formájában gyorsan kicsapódik. Amint a beszívott hideg és száraz (de magas relatív páratartalmú) levegőt zárt térben felmelegítjük, a relatív páratartalom nagymértékben lecsökken. Akár 2-10%-ra is csökkenhet. Ez rendkívül alacsony, ami többféle technológiai problémát és gondot okozhat.

Részletek

Elektrosztatikus kisülés elleni védelem, ESD

Az elektronika iparban alacsony relatív páratartalom esetén megnő az elektrosztatikus kisülések veszélye, mely az áramköröket sőt akár a gyártóberendezéseket is tönkreteheti (ESD védelem).

Részletek

Por, szag, káros anyag megkötés

 

Számos gyártási folyamat során keletkezik nem kívánatos mennyiségű por és káros anyag. A Párásítás hatékonyan köti meg és nyomja el a port, a szagokat , olyan területeken is, ahol a kiszellőztetés egyszerűen nem lehetséges vagy más megoldással nehezen megfizethető.

Részletek

Humán komfort, munkahelyi párásítás

Fáradtság, koncentrációhiány, száraz nyálkahártya, legyengült immunrendszer – a száraz beltéri levegő megbetegíti az embereket. A párásító rendszer emellett megköti a levegőben lévő finom port is. A szabályozott páratartalom nemcsak a termelési területeken fontos, hanem az irodákban, kiállítótermekben és konferenciatermekben is. Egylégterű, nagyobb irodákban a lokális, általában ultrahangos elven működő párásítás már nem nyújt megfelelő hatásfokú védelmet.

Részletek

Érdeklődjön kollégánknál!