Probléma

A melegebb levegő bármilyen felületről elpárologtatja a nedvességet, beleértve magát a terméket is. Ez a termékek súlycsökkenéséhez vezet. A súlycsökkenés akár a 20% -ot is meghaladhatja.

A nedvesség tartalom elvesztése miatt a növények sejtjei is torzulhatnak, befolyásolva ezzel a termékek megjelenését, minőségét és eltarthatóságát, amelyek mind csökkentik a készlet értékét.

Az optimális körülmények a tárolt gyümölcs, zöldség, virág vagy más élelmiszertermék típusától függően változnak, de jellemzően 95% relatív páratartalomra van szükség fagypont feletti hőmérsékleten, de még a melegebb körülmények között tárolt termékek is élvezhetik, ha páratartalom 75% relatív páratartalom körül van. A szükséges nedvesség közvetlenül a levegőbe kerül, egyenletesen az egész tárolóban.

Súlyveszteség csökkentése

Szabályzott páratartalom

Gazdaságos üzemeltetés

Előnyök

A kereskedelmi piacok és a szupermarketláncok által működtetett számos modern disztribúciós raktár előnyben részesíti a hatékony párásítást, csakúgy, mint a hűtött vitrinek és nyitott pultok, amelyek elősegítik a termékek minőségének fenntartását az ellátási láncon keresztül.

Előnyök :

+ Kisebb párolgásból adódó súlyvesztés
+ Hosszabb eltarthatóság
+ Fertőzésekkel, gombákkal szembeni nagyobb ellenállás

Érdeklődjön kollégánknál!