Rendszereinket és megoldásainkat minden esetben az adott párásítási és/vagy párahűtési terület speciális igényeinek megfelelően alakítjuk ki, figyelembe véve a műszaki, megvalósíthatósági, üzemeltetési és gazdaságossági elvárásokat is. A megvalósított rendszerek komponens szinten rendkívül rugalmasan skálázhatóak így az időközben esetleg megváltozó üzleti körülményekhez is átalakíthatóak. Mindegyik rendszerünkre jellemző a nagyfokú automatizáltság, alacsony gondozás igény és magas szintű megbízhatóság.

Nagynyomású porlasztás

Alacsony karbantartásigény

Cseppmentes működés

DITUSZ cégbemutató PDF letöltése

Központi gépészet

A Ditusz Kft. által fejlesztett páragenerátorok mikroszámítógép vezérelt szivattyús eszközök, melyek funkciója a nagynyomású víz (75-100 bar) biztosítása a porlasztó egységek számára.
A páragenerátorok működési elvükből adódóan képesek megbirkózni akár rendkívül szélsőségesen változó vízigénnyel is és mindig annyi nagynyomású vizet biztosít amennyi az aktuális porlasztási igény. A nagy nyomás a tökéletes szórásképhez, a rendkívül gyors és hatékony párolgáshoz szükséges mikroszkópikus porlasztáshoz és a csepegés mentes üzemeléshez elengedhetetlen.

Részletek

Központi vezérlő

A Központi vezérlő ( DCC, Ditusz Central Controller) gyakorlatilag egy mikroszámítógép, a párásító rendszer legfelső vezérlő eleme, amely kommunikációs vonalakon keresztül folyamatos kapcsolatot tart fenn a párásító rendszer többi komponensével, valamint a mért adatokat dolgozza fel.

Részletek

Zóna vezérlő

A központi vezérlő számára az egyes zónák aktuális páraigényét az adott zónákban elhelyezett hőmérséklet- és páratartalom érzékelővel ellátott egységek, vagyis a zónavezérlők szolgáltatják, amelyek a központi vezérlővel vannak hálózatba kapcsolva.

Részletek

Befújó egységek

A feladat jellegének és az igényeknek megfelelően többféle befúvó egységgel építjük ki rendszereinket. Hagyományos axiál ventilátoros, tangenciális ventilátoros, közvetlen befújásos, szórócsöves, illetve szórógyűrűs megoldásokat is alkalmazunk. A cél minden esetben a leghatékonyabb kiporlasztás és egyenletes szóráskép biztosítása.

Részletek

Fúvókák

A párásító/párahűtő rendszereknél az előállított nagynyomású víz kilépését, porlasztását biztósító eszközök a fúvókák. Csak a legjobb minőségű fúvókákat használjuk a minél tökéletesebb szóráskép előállításához. Minden fúvóka szűrőbetéttel van ellátva a dugulásmentes működéshez. Élettartamuk rendkívül magas köszönhetően a rozsdamentes alapanyagoknak és a magas nyomás okozta terhelés elviseléséhez szükséges rubinbetétes kivitelnek.

Részletek

Vízkezelés

A hatékony párásítás és párahűtés elengedhetetlen feltétele a megfelelő vízminőség biztosítása. A helyi adottságok és a rendelkezésre álló víz minősége határozza meg, hogy milyen mértékű további tisztításra van szükség a kiporlasztáshoz. Így elkerülhető a lebegő szennyezőanyagok, a túl magas oldott szárazanyag tartalom, vagy a nem kívánatos vegyi összetétel és kémhatás rendszerbe kerülése, valamint kifújása.

Részletek

Mobil párásítás

Párásító és párahűtő rendszereinket nem csak előre telepített, kiépített megoldásként kínáljuk. Sok esetben előfordul, hogy csak ideiglenesen, változó helyszíneken, vagy olyan helyen kellene kellene használni, ahol nincs lehetőség a fix kiépítésre.

Kompakt megoldást kínálunk az ilyen jellegű igényekre is. Az általunk fejlesztett mobil eszköz rendkívül gyorsan üzembehelyezhető, automatizált működésű és gondozásmentes. Szintén nagy nyomáson működik ami elengedhetetlen a csepegés és vizezés mentes üzemeléshez. A készülékek bérelhetőek és megvásárolhatóak is.

Részletek

Párasátor

A járványok világgazdaságot és társadalmat érintő vészhelyzetei felerősítették a tisztaság és a fertőtlenített környezet igényét biztonságos, hatékony, jó ár/érték arányú, könnyen használható megoldásra van szükség. Erre a célra fejlesztettük ki a környezetbarát fertőtlenítő hatóanyagot gyártó partnerünkkel az Ecowian Kft.-vel együtt ezt az a bárhol felállítható és könnyen használatba vehető párasátrat. A sátorba beépítettük a már számtalan helyen bizonyított párásító rendszerünk erre a felhasználásra optimalizált változatát egy adagolóval kiegészítve, ami telehővé teszi a hatóanyag kifújt párához keverését.

Részletek

Érdeklődjön kollégánknál!