Központi gépészet

A Ditusz Kft. által fejlesztett páragenerátorok (PG) mikroszámítógép vezérelt eszközök, melyek funkciója a nagynyomású víz (75-100 bar ) biztosítása a porlasztó egységek számára. A páragenerátorok elvéből adódóan 0-100% tartományban mindig annyi nagynyomású vizet biztosít amennyi az aktuális porlasztási igény. A nagy nyomás a tökéletes szórásképhez, a rendkívül gyors és hatékony párolgáshoz szükséges mikroszkópikus porlasztáshoz és csepegés mentes üzemeléshez elengedhetetlen.

Egy teljes párásító rendszerhez, az üzembiztonság érdekében, akár több klaszterbe kötött páragenerátort is kapcsolhatunk. Mindegyik páragenerátor adott liter/perc kapacitású nagynyomású szivattyúegységet tartalmaz. A klaszter kapcsolás miatt a páragenerátorok kapacitása összeadódik. Üzem közben, amennyiben az aktuális vízigény meghaladná 1 páragenerátor kapacitását, a többi automatikusan bekapcsol és biztosítja a szükséges többlet vizmennyiséget. A klaszteren belül az egyes PG-k terhelés kiegyenlítéséről a Központi Vezérlő ( Ditusz Central Controller, DCC) gondoskodik.

Ezzel a megoldással a páragenerátorok szervizciklusa (üzemóra kiegyenlítése) közel azonos időpontra esik, valamint nagy előnye, hogy általa a rendszer redundánssá válik.

Mindenhol fontos szempont az üzembiztonság és a termelés folyamatos fenntarthatósága. A klaszter megoldással, ha bármi okból az egyik páragenerátor kiesne, a másik azonnal átveszi a funkcióját és a rendszer működőképes marad.

Nagy nyomásos porlasztás

Alacsony karbantartási igény

Cseppmentes működés

Előnyök

A páragenerátoros gépészetet minden esetben úgy terveztük, hogy az a későbbiekben további párásítandó terület rendszerbe integrálásához, bővítéshez elegendő tartalék kapacitásával rendelkezzen.

A DIN- (ipari) páragenerátorok beépített mikroszámítógépes programja támogatja a nagynyomású csőhálózat átmosását, ami biztosítja, hogy állott, esetleg pangó vizet ne porlasszunk ki. A csőhálózat mosási ciklusban a víz az elvezető csatornába távozik.

A klaszterbe kötött páragenerátor csoport tartalmaz egy megfelelő kapacitású UV szűrőt mely a kiporlasztandó víz csíramentesítéséről gondoskodik.

A gépészet főbb egységei :

– Szivattyú egység
– Frekvencia szabályzó LCD kijelzővel
– Hidraulikus akkumulátor
– Alacsony és nagynyomású mechanikai szűrők
– Vezérlő egység
– Üzemóra számláló
– UV szűrő

ELŐNYÖK :

+ Nagy területekre optimalizált nyomásfelépítés
+ Szárazon futás védelem
+ Túlmelegedés védelem
+ Nyomáscsökkenés kijelzés
+ Túlpárásítás elleni védelem
+ Vízütés csillapítás
+ Automatikus rendszer átmosás funkció

Érdeklődjön kollégánknál!