Probléma

A hőstressz jelentős kockázatot jelent a tehenek számára. A hőmérséklet emelkedése olyan problémákat okozhat, mint a csökkenő takarmányfelvétel és a reproduktív stressz. A Ditusz kft. AGRO párahűtő rendszerei a hőterhelést úgy kezelik, hogy mérséklik a hőmérsékletet beltéri és kültéri tejelő környezetekben egyaránt. A tartós és hatékony párahűtő rendszerek a környezeti paraméterek szabályozásának segítségével lehetővé teszik a tehenek hatékony hűtését a tejgazdaságokban.

A tejelő tehenek rendkívül érzékenyek a hőterhelésre és rendkívül érzékenyen reagálnak környezetükre. A szarvasmarhák egészségének megőrzése melegebb időszakában komoly kihívássá válhat. Amint a tehén maghőmérséklete túl magas vagy túl hirtelen emelkedni kezd, a negatív élettani hatások gyorsan megnyilvánulhatnak. Ez problémákat okozhat a hús gyarapodásban, szaporodásban, a tej minőségében és mennyiségében, valamint számtalan egyéb egészségügyi területen.

A tehenek hűtésére számos módszer létezik. Azonban olyan technológiák vagy stratégiák kiválasztása, amelyek hatékonyak és mégis hatékonyan hűthetik le a nagy területeket, kihívást jelenthet. Az nagynyomású párahűtés bizonyítottan az egyik leghatékonyabb és legeredményesebb folyamat a klimatikusan szabályozott környezet kialakításában, különösen az érzékeny állatok, például a szarvasmarhák számára.

Hőmérséklet kontrol

Megfelelő légcsere

Rovarűzés

Megoldás

A nagynyomású párásító rendszerek és a párásító ventilátorok a vizet a csepegésgátlóval ellátott fúvókák furatain keresztül porlasztják ki. Ezek a mikroszkopikus vízrészecskék amikor elpárolognak, jelentős, akár 6-10 fokos hőmérséklet csökkenést is eredményezhetnek.

Nem minden állattartó létesítmény vagy helyzet azonos, ezért minden projekt egyedi tervezést igényel a legjobb hűtési környezet biztosítása érdekében. Önnel együttműködve a leghatékonyabb párahűtési rendszert alakítjuk ki, amely megfelel az Ön igényeinek.

Előnyök:

+ Alacsonyabb maghőmérséklet
+ Magasabb tejhozam, kevesebb elapadás
+ Jobb étvágy, magasabb húshozam
+ Tisztább levegő, kevesebb fertőzés és kórokozó
+ Kevesebb rovar, nyugodtabb állomány
+ Kevesebb hőstressz okozta elhullás

Érdeklődjön kollégánknál!

Esettanulmány:

Paksi Dunamenti Zrt. : Domokos Tamás, igazgatósági tag, Állattenyésztés

“ A rendszer használata során azt tapasztaltuk, hogy a fejőházban jelentősen csökken a hőmérséklet, ami dolgozók és az állatok számára is kellemes környezetet biztosít a legnagyobb melegben is. Jóval kevesebb a hőség miatti tej elapadás és elhullás. Nagyon fontos, hogy a párahűtés nem nedvesíti és nem vizezi sem az embereket sem az állatokat. További kedvező mellékhatás, hogy eltűntek a legyek és böglyök a fejőházból, ami megkönnyíti a munkát mert a tehenek nyugodtabbak a fejés alatt. ”