Probléma

Az Internet és a felhőalapú informatikai megoldások használatának elterjedése hozzájárult az e célra épített adatközpontok tervezésének és építésének növekedéséhez. A nagy adatközpontok rengeteg hőt termelnek, emiatt jelentős mennyiségű hűtési energiát igényelnek amelynek biztosítása nem egyszerű feladat.

Az adatközpontokat és telekommunikációs helyeket 0-24 órában kell hűteni. Optimálisan működési tartományuk 24-28 ⁰C-. Hűtésük általában hagyományosan ipari légkondicionálással történik. Sajnos ez a legkevésbé energiatakarékos megoldás, meglehetősen magas elektromos energia felhasználást jelent. Áramkimaradás esetén a hűtőrendszereknek sokszor 4-6 percre is szükségük van az újraindításhoz, amely alatt a szerverek könnyen megsérülhetnek.

Jelentős hűtőhatás

Rendkívül hatékony hűtési megoldás

Elektrosztatikus kisülések csökkentése

Megoldás

A Ditusz kft DC rendszerei hatékon technológiai megoldást jelentenek a kihívásra. Berendezéseink a legegyszerűbb, legstabilabb és leginkább energiahatékonyabb hűtési módot használják, az evaporatív hűtést (párologtatási hűtést ). Villamos energia csak a szivattyú által, a kiporlasztáshoz szükséges nagy nyomás előállításhoz kell. A hűtőhatáshoz kifejtéséhez az energiát a kifújt vízpára a környezetből vonja el a párolgás során.

A Ditusz DC párahűtési eljárásával az adatközpontok nemcsak élvezhetik a kellő hűtőhatás a relatív páratartalom stabilizálódását de a statikus elektromosság megszüntetését is biztosítják.
Az adatközpontba telepített Ditusz DC hűtéssel és párásítással megnő a számítógépes berendezések megbízhatósága, csökken az energiafelhasználás, ezáltal jelentősen javul az energiafelhasználási hatékonyság (PUE)

Az üzemeltetési költségek megtakarítása és az alacsony karbantartási igény azt jelenti, hogy a Ditusz DC Rendszerek általában egy éven belül megtérülnek.

Előnyök :

+ Költség- és energiamegtakarítás
+ Megnövelt energiafelhasználási hatékonyság (PUE)
+ Tartósabb informatikai berendezések
+ Magasabb rendelkezésre állási szint ( SLA )
+ Csökkentett széndioxid kibocsátás a környezetben
+ Kiváló megtérülés
+ Csökkent forró pontok

Érdeklődjön kollégánknál!