Probléma

A gombák köztudottan kedvelik, sőt igénylik a párás, nedves környezetet. A legbőségesebb terméshozam szigorúan kontrollált páratartalom mellett érhető el. Az átszövés ideje alatt az ideális páratartalom 85%, de a termőre fordulás után is minimum 70-80% -os páratartalom igényük van ( fajta függő ). A nedves környezetet igen, viszont a közvetlen vizesedést nem szeretik , ezért ideális megoldás a Ditusz nagynyomású Agro rendszerinek használata, mivel cseppmentesen működnek, túlpárásítás elleni védelemmel is el vannak látva. A több mint 100 bar-on, impulzus üzemben, mikroszkópikus méretben kiporlasztott vízszemcsék nem nedvesítenek.

A páratartalom mellett az ideális hőmérséklet megfelelő értékek között tartása is elengedhetetlen a megfelelő fejlődéshez. Télen is szükséges biztosítani minimum 15 fokot és nyáron sem szerencsés 22°C fölé engedni a hőméréklet. Télen fűtéssel viszonylag egyszerű a megfelelő hőmennyiség előállítása, ám ebben az időszakban a hideg kinti levegő páratartalma rendkívül alacsony a hűvös levegő nedvesség megtartó képessége miatt. Ilyenkor párásító rendszereink használata segít előállítani és a légtérbe juttatni a szükséges páramennyiséget.

Folyamatos légcsere

Hőmérséklet kontroll

Nedvesítés mentes működés

Megoldás

Az egyre gyakrabban előforduló nyári hőségben az akár több száz négyzetméteres nevelőházak klimatizálása nehéz és költséges feladat. Melegben a hősokktól és kiszáradástól való megóvás érdekében amúgy is szükséges párásítás egyik kedvező mellékhatása, hogy a párolgás hőt von el a környezetétől, így akár 6-10 fokkal is tudja csökkenteni a környezet hőmérsékletét, amivel jelentős energiamegtakarítás érhető el.

Előnyök :
+ Magasabb terméshozam
+ Por, szag, káros anyag, spóra megkötő hatás miatt tisztább levegő
+ Hártyás szárnyú rovarok távoltartása
+ Termésciklus alapú, automatikus páraszabályozás+ Fertőtlenítés

Érdeklődjön kollégánknál!