Probléma

A sertéstenyésztési iparban a párahűtő rendszerek növelik a hússertések és vemhes kocák étvágyát, javítják a szoptatás minőségét a laktáció alatt. Ez megnöveli az alom súlyát az elválasztáskor, növeli a jövőbeni almok méretét, és lehetővé teszi a kocák gyorsabb regenerálódását is. A nagynyomású párásítás által biztosított hűvös körülmények javítják a termékenységet is, a kanoknál a sperma minőségét, a kocáknál pedig jelentősen csökkentik a meddőséget.

A párahűtés a sertéseknél már az elválasztásától kezdve javítja a malacok tartási körülményeit és életfeltételeit. Ezáltal javul a jövedelmezőség, valamint csökkenti a piacra kerülési időt. Az elhullási arány a sertéstenyésztés minden szakaszában jelentősen csökken.

A táplálkozási magatartást jelentősen befolyásolja és megváltoztatja a fokozott hőstressz. Az állatok kevesebb ételt fogyasztanak, ami hízó sertéseknél súlycsökkenést a kocáknál alacsonyabb tejtermelést eredményez. Természetesen ez az egyensúlyhiány tükröződik a kisebb disznókban, malacokban, sérülékenyebbek és kitettebbek lesznek a megbetegedésekkel szemben.

Friss levegő, szagmegkötés

Hőmérséklet kontroll

Súlyvesztés megelőzése

Érdeklődjön kollégánknál!