A nagynyomású porlasztásos párásítás és párahűtés rendkívül széleskörűen alkalmazható eljárás. Egyre több helyen van szükség, környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető párásítási és hűtési megoldásokra a hagyományos klimatizálási megoldások helyett. A hatékonyság és a gyors megtérülési idő miatt sok területen váltják le az elavult és korszerűtlen megoldásokat és cserélik le nagynyomású porlasztásos technológiára. Fedezze fel milyen egyéb területen nyújthatunk megoldást hűtési és párásítási igényeire.

Szabályozott páratartalom

Jelentős hűtőhatás

Gazdaságos üzemeltetés

További alkalmazási területek PDF letöltése

Kereskedelmi párásítás

Mind a fogyasztók, mind a kereskedő számára fontos, hogy az eladásra szánt zöldségek és gyümölcsök esztétikusan, jól láthatóan legyenek kihelyezve a pultokra. A vásárló így jobban válogathat és elégedettebb lesz. A kereskedő nagyobb forgalmat bonyolíthat és számíthat rá, hogy az elégedett vevők újra visszatérnek. A kihelyezett termények, főleg ahol klimatizálás is van, azonban folyamatosan veszítenek víztartalmukból ezáltal súlyukból, ízletességükből, frisseségükből, megjelenésükből, eladhatóságukból. Erre a problémára jelenthet megoldást a kereskedelmi párásítás.

Részletek

Vendéglátás

Meleg nyári időszakban az éttermek kávéházak teraszai a legkedveltebbek a vendégek számára. Mikor azonban a meleg eléri a 30 C°-ot vagy afeletti, ezek a teraszok hűtés nélkül szinte már élvezhetetlenek. A vendégek megtartására, illetve a „teraszórák” meghosszabbítására a kánikula idején, hatékony megoldás a párahűtés.

Részletek

Rendezvény hűtés

Céges és egyéb rendezvények, ünnepségek, bemutatók résztvevőinek felüdülés a kánikulában egy kellemes hűvös tavaszi fuvallat. A legjobban megszervezett eseményt is tönkre tudja tenni a fullasztó hőség. Senki sem szereti ha a hátán csorog a veríték, nem is beszélve az egyre gyakoribb extrém hőterhelés okozta egészségügyi hatásokról, fejfájás, szédülés stb..

Részletek

Légcsatornás párásítás

Sok esetben bár szükség lenne a párásításra, vagy annak hűtőhatására, nem mindig megoldható, hogy a már meglévő gépészet, gyártósor vagy egyéb telepített berendezések mellé felszerelhető legyen a párásító rendszer. Amennyiben már van légtechnikai infrastruktúra, megoldásaink problémamentesen beköltöztethetőek és összeépíthetőek a meglévő légkezeléssel.

Részletek

Rovarűzés

Kevés olyan tevékenység van, amely jobban esik a szép napon, mint az, hogy kint ülünk a teraszon családdal vagy a barátokkal. Akár grillezésre, néhány italra, akár a naplemente megtekintésére, a terasz kiváló hely a társasági összejövetelek vagy családi találkozók lebonyolítására. A rovarok megjelenése azonban könnyen az épületen belülre kényszerítheti az embert. Erre is megoldást jelenthet a párásítás. A rovarűzésnek azonban nem csak privát, hanem ipari, vagy üzleti előnyei is lehetnek.

Részletek

Pára fertőtlenítés

Életterünk tisztasága nem csupán esztétikai kérdés, az ember egészségének is alapfeltétele. célunk megóvni az ember egészségét és környezetének tisztaságát, munkahelyét úgy, hogy annak ne legyenek negatív hatásai sem az emberre, sem a természetes környezetre. A párásítás bizonyítottan önmagában is képes megkötni és ülepíteni a levegőben lévő mikroszkópikus patogén elemeket, így tisztítani a levegőt. Környezetbarát sterilizáló szer hozzáadagolásával nagy és akár nyitott terek fertőtlenítése is biztonsággal és hatékonyan megoldható.

Részletek

Adattermi párásítás, párahűtés

Az Internet és a felhőalapú informatikai megoldások használatának elterjedése hozzájárult az e célra épített adatközpontok tervezésének és építésének növekedéséhez. A nagy adatközpontok rengeteg hőt termelnek, emiatt jelentős mennyiségű hűtési kapacitást igényelnek, amelynek biztosítása nem egyszerű feladat. A nagynyomású párásító rendszerek rendkívül kedvező energia mérlegük mellett járulékos hatásként jelentősen csökkentik az elektrosztatikus kisülések veszélyét.

Részletek

Érdeklődjön kollégánknál!